Ny vd för Skaraborg Invest

Styrelsen för Skaraborg Invest har utsett Per Skånberg till ny deltids-vd med start 1 april.

— Jag är väldigt nöjd med att vi har rekryterat Per som vår nya vd i bolaget. Han har de egenskaper, kunskaper och erfarenheter vi sökte för att leda Skaraborg Invest in i framtiden, säger styrelsens ordförande Jonas Rosman.

Per Skånberg arbetar idag som vd för Aluwave med huvudkontor i Mölndal, där han även är delägare. Han gör även egna investeringar genom Skånberg Inväst AB och Tången Industrikapital AB. Tidigare har Per bland annat varit vd för Hagmans Nordic och Directgruppen, företags- och kontorschef på Swedbank i Göteborgsområdet, chef för Swedbanks internationella verksamhet i Ryssland samt chef för Trygg-Hansas Outbound Sales. Utöver sina arbetsuppgifter inom näringsliv och bank/försäkring har Per haft flera förtroendeuppdrag inom närings- och föreningslivet med stort socialt patos som insats.

Jag är mycket glad över att få möjligheten att vara med och utveckla bolaget framåt

— Jag är mycket glad över att få möjligheten att vara med och utveckla bolaget framåt. Bolagets unika möjlighet att agera långsiktig investerare och samtidigt fokusera på att driva värden för lokalsamhället tilltalar mig. Jag ser nu fram emot att börja jobba med portföljbolagen samt nya investeringar i Skaraborg, säger Per Skånberg.

Nuvarande vd Carl Henrik Ohlsson övergår till senior verksamhet i samband med bolagsstämman 30 mars, men kvarstår som delägare i Skaraborg Invest och till styrelsens förfogande.

— Det känns helt rätt att nu lämna över det operativa ansvaret till Per. Han kan ta Skaraborg Invest till nästa nivå i den satsning som vi delägare beslutat oss för att genomföra enligt den kommande affärsplanen, avslutar Carl Henrik Ohlsson.

Om Skaraborg Invest

Skaraborg Invest är ett lokalt riskkapitalbolag och ingår i ett finansieringskluster som verkar i Science Park Skövde, i nära anslutning till Högskolan i Skövde. Skaraborg Invest grundades 2014 av Länsförsäkringar Skaraborg tillsammans med Science Park Skövde och ytterligare 15 branschledande näringslivsföreträdare för Skaraborgs tillväxt. Sedan starten har vi bidragit till att skapa drygt 150 nya lokala innovativa arbetstillfällen i Skaraborg.

För ytterligare information kontakta gärna:

Jonas Rosman, ordförande Skaraborg Invest
jonas.rosman@lansforsakringar.se
0708-71 70 99

Per Skånberg, ny vd Skaraborg Invest
per.skanberg@aluwawe.com
0704-16 98 95

Carl Henrik Ohlsson, nuvarande vd Skaraborg Invest
cho@skaraborginvest.se
0708-71 70 70